De accu heeft schade

Is de accu hard gevallen en/of de buitenste behuizing heeft schade opgelopen dan is het raadzaam om hem te vervangen. Door de val kunnen de batterijcellen in de accu zijn verschoven en/of beschadigd zijn waardoor er op termijn kortsluiting kan ontstaan. Door deze kortsluiting kan de accu in brand vliegen, de accu kan zo’n uur tot anderhalf uur branden en is niet met water te blussen. Zand is dan een beter blusmiddel. Schade aan de behuizing maakt de accu kwetsbaar voor kortsluiting door warmte of door vocht.


De actieradius loopt terug

Het aantal kilometers dat je met behulp van trapondersteuning kunt afleggen neemt snel af als de accu gebreken gaat vertonen. Dit lijkt een duidelijk signaal, doch wanneer men voornamelijk korte afstanden rijdt met de elektrische fiets zal het niet snel opvallen. De batterij geeft dan keurig middels het display aan dat hij voor 100% is opgeladen, maar het maximale rijbereik kan niet meer worden behaald. Vergelijk in dit geval de fietsaccu maar met de batterij van een mobiele telefoon.


Het opladen duurt langer dan voorheen

Als de accu ouder wordt zal het opladen bij elke accu langer gaan duren dan voorheen het geval was.


Het volledig opladen van de accu lukt niet meer

Niet meer volledig op kunnen laden is ook een signaal dat uw accu aan vervanging, reparatie, toe is. De accu zal bijvoorbeeld niet verder komen dan 90% – 95% van de laadcapaciteit. Als het geen belemmering vormt om met je elektrische fiets van A naar B te komen, of u rijdt dagelijks korte stukken is dit op zich niet erg. Het is wel een signaal dat de accu het op vrij korte termijn gaat begeven.


De accu wil helemaal niet meer opladen

Dit is het duidelijkste signaal dat uw accu aan vervanging, revisie toe is. Zijn alle draden juist bevestigd en laadt de accu toch niet meer op, dan is uw accu definitief kapot. In dit geval hoeft u niet een compleet nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. U kunt ook alleen de fietsaccu vervangen. Ons professionele team van E-Bike Battery Revision helpt u graag in het maken van de juiste keuze met betrekking tot revisie of vervanging.

Dit zeggen onze klanten over ons

Jonathan
Juni 2019

Uitstekende service, ik had mijn accu binnen 10 dagen retour met 1 jaar garantie. Vooraf kreeg ik een uitvoerig testrapport.

Tina
Juni 2019

Ik belde eerst naar E-Bike-Battery-Revision met enige vragen, de medewerker was zeer correct en vakkundig. Nadat ik mijn accu ter revisie had opgestuurd kreeg ik deze binnen 10 dagen retour, gereviseerd en met 1 jaar garantie.

Niko
Juli 2019

De reden dat ik mijn accu ter revisie bij E-Bike Battery Revision aanbood was de prijs en de correcte manier van afhandeling.

WAAROM REVISIE

Op deze informatie pagina geven wij u een korte uitleg over REVISIE.
Wat zijn de belangrijkste voordelen, wat is het prijsverschil met een nieuwe accu.
Bij E-BIike Battery Revision is uw accu in goede handen, Vrijheid, Vermogen , Veiligheid geeft u plezier onderweg.